nieuws

Het Raethuys BV van Richard Grevinga failliet

Restaurant

De rechtbank van Middelburg heeft vanochtend Het Raethuys BV in Helmond van ondernemer Richard Grevinga failliet verklaard. Het faillissement betreft hotel Het Reathuys in Tholen en een huurcontract van Stadshotel Jeroen Bosch in ’s Hertogenbosch.

Het Raethuys BV van Richard Grevinga failliet

Het faillissement wordt bevestigd door de woordvoerder van Rechtbank Middelburg. Als curator is meester Van Leeuwen van Van Leeuwen & De Waard Advocaten in Goes aangesteld.

Richard Grevinga laat weten dat zijn groep momenteel geen horecabedrijven meer in portefeuille heeft. Een jaar geleden bezat Grevinga nog vijf zaken waaronder het bekende restaurant Linnen in Oisterwijk.

Grevinga zegt dat het bedrijf na een snelle groei in financiële problemen kwam door niet ingeloste beloftes van deelnemers. ‘We moesten noodgedwongen over naar een exitstrategie. In oktober 2010 is 70 procent verkocht. Voor de overige 30 procent hebben we gezocht naar een oplossing, maar dat is niet gelukt’, aldus Grevinga.

Het Stadshotel Jeroen Bosch blijft volgens Grevinga de komende drie maanden onder toezicht van de curator open. Grevinga zelf heeft woensdagochtend een gesprek met curator Van Leeuwen en zal daarbij aansturen op een doorstart. ‘Wanneer we de teruggaaf btw krijgen van zo’n anderhalve ton, dan kunnen we het gat vullen wat nodig is. Dan is alles met onze crediteuren opgelost en kunnen we weer door’.

Aan de neergang van de Grevinga Groep ging veel commotie vooraf. De redactie van MissetHoreca.nl werd regelmatig bestookt met informatie over de situatie in de bedrijven. Veelal gebeurde dat vanuit de anonimiteit.

Curator Van Leeuwen was niet bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel