nieuws

Nederlanders eten nog maar weinig biologisch

Restaurant

Nederlanders eten in vergelijking met andere Europeanen het minst biologisch. Eten we wel biologisch, dan is het welzijn van de dieren voor ons het belangrijkste argument. In andere landen eten mensenvooral biologisch producten omdat deze gezonder zijn.

Nederlanders eten nog maar weinig biologisch

Twintig procent van de Nederlanders eet wekelijks biologisch, tegen een kwart van bijvoorbeeld de Duitsers en Italianen. Dit blijkt uit onderzoek van TNS Nipo.

Als Nederlanders kiezen voor biologisch, dan is dat meestal voor groente (51 procent), eieren (48 procent), vlees (42 procent), fruit (38 procent). Het minst eten we biologische sauzen (4 procent) en delicatessen(3 procent).

81 Procent van de Nederlanders die af en toe biologisch eten, zegt dit vaker te gaan doen als de prijzen van biologisch voedsel omlaag gaan. Als het aanbod groter zou zijn, kiest een kwart van de Nederlanders vaker voor biologisch.

Reageer op dit artikel