Richard Ekkebus in jury Zilveren Oester

Richard Ekkebus in jury Zilveren Oester

De Nederlandse sterrenchef Richard Ekkebus komt op 1 maart naar Nederland om deel uit te maken van de jury van de Zilveren Oester.

Ekkebus is director of Culinary Operations and Food and Beverage van The Landmark Oriental in Hong Kong, dat twee Michelin-sterren heeft.

De Nederlandse chef landt 1 maart in Brussel om diezelfde dag naar Goes door te reizen. Daar vindt in de Zeelandhallen de wedstrijd om de Zilveren Oester/Gastronomie laat de mens genieten. Ekkebus maakt deel uit van de vakjury die de deelnemers beoordeelt.

Ekkebus geniet internationaal veel bekendheid. Hij begon zijn carrière ooit op Zeeuwse bodem en keert 1 maart weer even terug naar deze provincie.

Naast de chef uit Hong Kong zitten toppers als Jannis en Claudia Brevet, Edwin en Blanche Vinke, Lucas Rive, Robert Kranenborg, Harry Baas, Geoffrey Hendrikse en Williams Wouters in de jury.

Acht teams van toprestaurants in Nederland hebben de opdracht om een viergangenmenu met schaal-en schelpdieren te bereiden.