nieuws

Veel gasten te zuinig voor fooi

Restaurant

Veertien procent van de gasten geeft geen fooi in een restaurant. De overige 86 procent doet dat gelukkig wel. Gemiddeld wordt vier procent over het rekeningbedrag gedoneerd in de fooienpot van het restaurant.

Veel gasten te zuinig voor fooi

Dit blijkt uit onderzoek van de ING, ‘Vraag van Vandaag’ waar 76.700 mensen per dag aan meededen.

Slecht een enkele gast (3 procent) maakt een dusdanig royaal gebaar dat de fooi uitkomt op meer dan tien procent van de rekening. Een derde van de fooigevende gasten geeft 5 tot 10 procent extra, 37 procent geeft twee tot vijf procent en twaalf procent geeft een zuinige twee procent fooi.

In de praktijk zal het uitmaken of de rekening in de buurt komt van een mooi rond bedrag. Al heeft de ING ook gevraagd hoeveel fooi mensen geven op een rekening van 59 euro. De meeste ondervraagden maken dit niet af naar 60 euro maar geven gemiddeld 3,20 fooi, toch 5,5 procent.

Reageer op dit artikel