nieuws

Bart van Olphen wint Gourmand World Cookbook Award

Restaurant

Het beste duurzame kookboek ter wereld is geschreven door een Nederlander. Bart van Olphen, oprichter van Fishes, heeft met zijn boek ‘Fishes Kookboek’ de prestigieuze internationale boekenprijs Gourmand World Cookbook Award gewonnen.

Bart van Olphen wint Gourmand World Cookbook Award

Van Olphen kreeg de prijs uitgereikt in het theater Les Folies Bergère in Parijs. Het Fishes Kookboek vertelt de achtergronden van de meest duurzame visserijen ter wereld, alle gecertificeerd met het MSC-keurmerk. Het boekt bestaat verder uit diverse recepten op basis van de vissoorten.

De recepten in het boek zijn geschreven door de bekende Britse kok Tom Kime, die ooit de leermeester was van Jamie Oliver in het River Café in Londen. Het boek van Van Olphen is vertaald in het Engels en is in vele landen verkrijgbaar waaronder Nederland, België, Engeland, Australië, Canada en de VS.

Bart van Olphen is oprichter van Fishes en zet zich in voor het consumeren van uitsluitend duurzame wilde vissoorten. In 2008 ontving Bart van Olphen in Boston de prijs voor Meest Duurzame Seafood Entrepeneur ter Wereld en in 2009 werd Fishes bekroond met de NIMA Marketing Prijs voor Beste MVO Merk in Nederland.

Reageer op dit artikel