nieuws

Chinese Muur populairste naam in Chinese Restaurant Top 100

Restaurant

Chinese restaurants kennen soms originele namen, maar vaker wordt teruggegrepen naar de bekende clichés. De meest voorkomende naam in de Top 100 is `Chinese Muur’ die maar liefst vijf keer terug komt in de lijst. Restaurants die zich Ni Hao of Kota Radja noemen komen beide drie keer voor in de lijst.

Chinese Muur populairste naam in Chinese Restaurant Top 100

Daarnaast zijn er enkele woorden die in verschillende samenstellingen regelmatig voorkomen. De term `wok’ ligt daarbij uiteraard voor de hand. Als we die buiten beschouwing laten, lijkt het vooral Garden te zijn wat in vele samenstellingen het meeste voorkomt. Van China Garden tot Jasmin Garden en Happy Garden. Als we De Proeftuin in Enkhuizen ook meetellen, dan zijn er maar liefst 7 verschillende Garden’s die in de lijst worden genoemd.

Ook Chinese restaurants met woord Lotus komen regelmatig voor in de Top 100, en verder zijn er de nodige steden uit het verre oosten die in de naamgeving mee doen. Van Peking tot Hong Kong en van Shanghai tot Sapporo.

Wat origineler zijn namen als Asi@Dam en Azzia. Maar ook hier geldt net als bij het eten zelf: smaken verschillen.

» Bekijk hier de Chinese Restaurant Top 100 2011

Meer nieuws over de Chinese Top 100:

Reageer op dit artikel