nieuws

HanTing winnaar Chinese Restaurant Top 100 2011

Restaurant

Restaurant HanTing in Den Haag wint de tweede editie van de Misset Horeca Chinese Restaurant Top 100. Chef-kok Han Ji slaagt erin het beste van twee keukens te combineren.

HanTing winnaar Chinese Restaurant Top 100 2011

HanTing schopte het met zijn unieke stijl in de eerste Top 100 in 2009 al tot de tweede plaats en voert nu de ranglijst aan. Kenmerkend voor HanTing is de combinatie van ingrediënten en technieken uit de Chinese en de Franse keuken. De gerechten bevatten mooie en soms spannende, complexe smaakcombinaties, oordeelt de jury.

Restaurant HanTing is een voorloper van de Chinese keuken in Nederland. ‘Chef-kok Han is leergierig, heeft zich sterk ontwikkeld en alles wat hij doet, is zeer doordacht.’ De inrichting van het restaurant is strak en stijlvol, maar ademt een oosterse sfeer dankzij subtiele details. HanTing heeft 66 couverts.

HanTing opende twee jaar geleden de deuren aan de Prinsestraat. Ondernemer Han Ji en zijn vrouw Ting zijn trots op de 14 punten die restaurant- en hotelgids GaultMillau hen binnen korte tijd toekende. Iedere week overleggen ze met hun team over nieuwe gerechten en de beste wijncombinaties.

Naast HanTing exploiteren Han Ji en zijn vrouw The Happy Farmer in Vlaardingen. In 2009 eindigde dit Vietnamees-Chinees restaurant op de 48e plaats.

» Bekijk hier de Chinese Restaurant Top 100 2011

Meer nieuws over de Chinese Top 100:

Reageer op dit artikel