nieuws

Michelin geeft ster aan gesloten visrestaurant

Restaurant

De culinair inspecteurs van Michelin hebben een ster toegekend aan een klein Frans visrestaurant dat in december vorig jaar de deuren heeft moeten sluiten bij gebrek aan klandizie.

Michelin geeft ster aan gesloten visrestaurant

Eigenaar van het voormalige restaurant Les Hetres, Max Bichot, is blije met het ‘postume’ eerbetoon. ‘Maar het komt een beetje te laat’, zei hij dinsdag. Maandag 28 februari is de Franse Michelingids gepresenteerd.

De gevreesde inspecteurs van Michelin bezochten vorig jaar restaurant Les Hetres in het Normandische vissersdorp Ingouville. Ze waren erg onder de indruk van de voortreffelijke makreel in witte wijn en citrussap en rode snapperfilet op een bedje van ratatouille en rozemarijn die zij voorgeschoteld kregen.

Helaas zal niemand meer van die gerechten kunnen genieten. Les Hetres hield op 30 december op te bestaan. ‘Er waren gewoon niet genoeg gasten’, aldus patron-cuisinier Bichot, die nu als kok werkt in een ander Frans visrestaurant.

Reageer op dit artikel