nieuws

Nachtrestaurant op 5 maart in Hotel Casa 400

Restaurant

Hotel Casa 400 in Amsterdam is op 5 maart het decor van Nachtrestaurant, een samenwerking tussen koks, consumenten en bedrijven. Doel van het event is om op ludieke wijze het tegengaan van voedselverspilling onder de aandacht te brengen.

Nachtrestaurant op 5 maart in Hotel Casa 400

Volgens de organisatoren verspillen Nederlanders jaarlijks voor meer dan 9,5 miljoen ton aan voedsel, dat is gelijk aan 1,2 miljoen volle vrachtwagens. Dat moet volgens de initiatiefnemers anders, want ‘eten is niet om weg te gooien maar hoort op je bord’.

Op 5 maart wordt de eerste verdieping van Hotel Casa 400 ingericht voor Nachtrestaurant. Daarbij maken diverse koks borrelhappen van overgebleven ingrediënten. Verder zijn er lezingen om bezoekers van Nachtrestaurant te inspireren.

Ook zijn er denktanksessies waarbij ondernemers, koks, consumenten en leveranciers kunnen deelnemen. Daarnaast is er een designcontest ‘van doggybag naar goodybag’ met als doel het sociaal geaccepteerd maken om voedsel vanuit een chique restaurant mee te nemen naar huis.

Nachtrestaurant is één van de bijna honderd events die tijdens 7 Days of Inspiration wordt georganiseerd. 7 Days of Inspiration is in 2009 door Martijn Aslander bedacht en loopt nog tot en met 5 maart. De pilot voor Nachtrestaurant, waar MissetHoreca.nl een fotoverslag van maakte, was een maand geleden bij Seats2Meet.com in Utrecht.

Reageer op dit artikel