nieuws

Stralingsmeter voor gasten Japans restaurant

Restaurant

Een exclusief Japans restaurant in de Taiwanese hoofdstad Taipei heeft sinds kort een stralingsmeter achter de toonbank liggen. Daarmee kunnen gasten die in verband met het nucleaire ongeluk in Fukushima bedenkingen hebben bij Japans eten hun maaltijd van tevoren controleren op straling.

Stralingsmeter voor gasten Japans restaurant

Volgens Catherine Yang, manager van restaurant Peony in het zakendistrict van Taipei, vinden de gasten het apparaat erg interessant. ‘De meesten hebben nog nooit een stralingsmeter gezien. Veel mensen voelen zich erg gerustgesteld.’

Restaurant radioactief

De autoriteiten in Taiwan houden voedsel dat geïmporteerd wordt uit Japan al scherp in de gaten. Maar volgens Yang zijn veel mensen pas helemaal gerustgesteld als zij met eigen ogen hebben kunnen zien dat de vis of het lapje vlees dat zij hebben besteld, niet radioactief is.

Reageer op dit artikel