nieuws

Tegenhanger restaurant kortingsacties van start

Restaurant

Over twee weken gaat er een nieuwe tegenhanger van de restaurantkortingsacties van start. ‘Bij ons betaalt de restauranthouder geen commissie, hij bepaalt zijn eigen korting en ook de dagen waarop de korting geldt,’ zegt initiatiefnemer Martijn Meyer.’Het restaurant heeft het heft in eigen hand.

Tegenhanger restaurant kortingsacties van start

Martijn Meyer reageerde op het artikel op MisstHoreca.nl waarin sterrenchef Ron Blaauw een oproep deed voor een tegenhanger voor de bestaande kortingsacties als de Restaurantweek en de Iens Diner Dagen. Meyer is bekend van het online platform Amsterdam Now. Over twee weken lanceert hij Citybites.nl.

Vijf euro reserveringskosten

‘We gaan met 21 restaurants van start in voornamelijk Amsterdam, maar we breiden uit naar Haarlem, Den Haag en Rotterdam.’ Restaurateurs betalen geen commissie aan CityBites, de site dekt haar kosten door van gasten vijf euro reserveringskosten te vragen.

‘Dit is altijd 5 euro, ongeacht de grootte van het gezelschap. In ruil hiervoor krijgt de gast minimaal twintig procent korting op de rekening, oplopend tot 30 procent inclusief drank. Zo voorkom je ook de annuleringen waar de Restaurantweek mee kampt.’

Citybites

De restaurateur mag zelf de korting bepalen en ook hoeveel tafels hij wil inzetten. ‘Via Amsterdam Now kregen we regelmatig het verzoek van restaurants om hun laatste drie tafels weg te zetten. Om dat soort aantallen gaat het.’ CityBites gaat gebruik maken van het netwerk van Amsterdam Now, waar zo’n 50.000 mensen aan gekoppeld zijn. We gaan mensen vooral via Facebook benaderen.’

Namen deelnemers

Namen van deelnemers wil Meyer nog niet prijsgeven. ‘Wij gaan het anders doen dan groupon of andere kortingsacties,’ zegt Meyer. ‘Discreter. Gasten krijgen alleen een unieke code die ze bij het maken van de reservering door moeten geven. Je gezelschap hoeft er niets van te weten.’

Reageer op dit artikel