nieuws

Hans van Wolde smijt deur voor Preuvenemint hard dicht

Restaurant

Topkok Hans van Wolde tweesterrenrestaurant Beluga heeft het helemaal gehad met het meest bekende culinaire evenement van Nederland, Preuvenemint in Maastricht. Van Wolde, een van de beste koks van Nederland, spreekt van beledigingen, lelijke gezichten en onvriendelijkheden richting zijn persoon en bedrijf tijdens Preuvenemint, en neemt niet meer deel aan het evenement. Daarmee verliest Preuvenemint de bekendste deelnemende chef-kok.

Hans van Wolde smijt deur voor Preuvenemint hard dicht

De immer open en eerlijke Hans van Wolde van restaurant Beluga is klaar met de organisatie van het Preuvenemint. In een e-mail aan evenementorganisator Het Struyscomité, gepubliceerd door dagblad De Limburger, licht Van Wolde zijn besluit tot stoppen van deelname toe.

‘Naar aanleiding van alle beledigingen, kritieken, lelijke gezichten en onvriendelijkheden hebben wij intern besloten dat wij 2010 als ons laatste Preuvenemint beschouwen’, begint Van Wolde zijn e-mail aan Het Struyscomité.

Van Wolde zegt zich niet meer welkom te voelen en stelt dat het Preuvenemint niet meer is wat het was. De topkok bekritiseert het niveau van de artiesten en vindt dat er meer ruimte moet komen voor vermaak en artiesten.

Hans van Wolde

‘Er is weinig ruimte voor vernieuwing en ideeën wat betreft kostenbesparing. Hier wordt totaal geen aandacht aan besteed of naar geluisterd’, aldus Van Wolde, die in de toekomst meer eigen activiteiten wil ontplooien.

Het Struyscomité laat bij monde van woordvoerder Ben de Bruijn weten de beslissing van Van Wolde te betreuren. ‘We zijn volop bezig met de evaluatie van het laatste Preuvenemint. Ik oktober verwachten we helder te hebben hoe we verder willen. Jammer dat Van Wolde stopt’.

Het Preuvenemint is een van de grootste culinaire evenementen van Nederland. Het culinaire festijn vindt jaarlijks plaats in augustus. In 2011 wordt Preuvenemint voor de dertigste maal gehouden.

Reageer op dit artikel