nieuws

Lelystad krijgt nostalgisch restaurant

Restaurant

In Lelystad zal in juli restaurant De Cantine openen, een exacte replica van de kantine zoals die jarenlang beeldbepalend is geweest op het werkeiland Lelystad tijdens de inpolderingswerkzaamheden.

Lelystad krijgt nostalgisch restaurant

De kantine was een van de oudste gebouwen van het jonge Lelystad. Het was de plek waar de arbeiders aten die werkten vanaf begin jaren 50 aan de bouw van de dijk voor Oostelijk Flevoland.

Zij woonden in barakken op het Werkeiland en maakten gebruik van de kantine voor hun maaltijden, maar volgden daar ook kerkdiensten en allerlei culturele activiteiten. Jarenlang werd de kantine, nadat Oostelijk Flevoland was drooggelegd, gebruikt als restaurant.

Vanwege de herinrichting van het Werkeiland moest de kantine in 2008 gesloopt worden. In overleg tussen de gemeente Lelystad, de uitbaters van Stake 5 en de directie van Nieuw Land werd besloten de kantine bij het museumcomplex te herbouwen en zijn oude functie als ontmoetingsplek en restaurant weer terug te geven.

Reageer op dit artikel