nieuws

Librije 46 en Oud Sluis 17 op Wereldranglijst

Restaurant

Driesterrenrestaurant De Librije staat op nummer 46 op de wereldranglijst van de vijftig beste restaurants van de wereld. Oud Sluis staat op 17. Dit is maandagavond in Londen bekend gemaakt. De gerenommeerde lijst is een initiatief van het Britse Restaurant Magazine.

Librije 46 en Oud Sluis 17 op Wereldranglijst

Sergio Herman weet met Oud Sluis verder op te klimmen op de wereldranglijst met zijn 17e plek dit jaar. Vorig jaar nam Oud Sluis positie 19 in, het jaar daarvoor 29. Sergio Herman weet dus gestaag op te klimmen.

Hoewel een topprestatie voor De Librije, betekent het toch een daling ten opzichte van vorig jaar. Jonnie en Therese kwamen toen nieuw binnen op positie 37 in The World’s 50 Best Restaurants.

De nummer vijf van de wereld ziet er als volgt uit:

1 Noma, Denemarken (2010 – 1)

2 El Celler De Can Roca, Spanje (2010 – 4)

3 Mugaritz, Spanje (2010 – 5)

4 Osteria Francescana, Italië (2010 – 6)

5 The Fat Duck, Groot-Brittannië (2010 – 3)

De nummer 2 van vorig jaar, El Bulli is dit jaar vanwege de aangekondigde sluiting niet opgenomen.

Ekkebus en Margot Janse

Er staan nog twee Nederlanders in de lijst. Op nummer 37 (vorig jaar de positie van De Librije) komt Richard Ekkebus nieuw binnen met Amber in China. Amber is het restaurant van het vijfsterren Landmark Mandarin Oriental Hotel in Hong Kong. Ekkebus is er director of Culinary Operations and Food and Beverage. Sidney Schutte, voorheen werkzaam bij de Librije, is hier executive sous-chef.

Amber is sinds 2005 het enige restaurant in Hong Kong dat een plekje binnen de top-50 wist te behalen.

Margot Janse staat met haar Zuid-Afrikaanse restaurant Le Quartier Francais op nummer 36. Dit betekent een daling van 5 posities; vorig jaar nam Janse plaats 31 in.

Alliance Gastronomique

Gerrit Greveling voorzitter van de Alliance Gastronomique laat weten dat de Alliance blij is met drie leden die zijn opgenomen in de ranglijst. Naast de leden Oud Sluis en De Librije is ook nummer 21, Vendôme, van Joachim Wissler en Miguel Angel Calero Novillo

in Bergisch-Gladbach in Duitsland bij de restaurantclub aangesloten. ‘Volgens mij is dit een unicum,’ aldus Greveling.

De bekendmaking van de lijst in Londen was maandagavond via een live stream te volgen.

Reageer op dit artikel