nieuws

Nieuwe maître sommelier voor Vrienden van Jacob

Restaurant

Restaurant De Vrienden van Jacob op Landgoed Duin & Kruidberg heeft Sietse van Zanten aangetrokken als nieuwe maître sommelier. Van Zanten volgt Dennis Smith op die op zoek is naar een nieuwe uitdaging buiten de horeca.

Nieuwe maître sommelier voor Vrienden van Jacob

Deze maand werken beide heren nog samen, daarna neemt Van Zanten het stokje van Smith over. Smith werkte zeven jaar voor De Vrienden van Jacob en gaat vrijwillig zijn ‘carrière een andere wending geven’, zoals een persverklaring meldt.

Talentvol sommelier

Sietse van Zanten was assistent maître bij het sterrestaurant Ciel Bleu in Hotel Okura in Amsterdam. Daarvoor werkte hij een aantal jaren bij Merlet in Schoorl als maître sommelier. Hier begon hij als leerling. Van Zanten werd in 2006 door GaultMillau uitgeroepen als Talentvol Sommelier van het Jaar.

De Vrienden van Jacob bezit sinds 2005 een Michelinster, heeft 17 punten in GaultMillau en staat op 13 in Lekker. Executive chef van het Landgoed is Alain Alders.

Reageer op dit artikel