nieuws

Organisatie Zilveren Champignon opgeschrikt door uitslaande brand

Restaurant

De locatie van de Zilveren Champignon is zaterdag door een uitslaande brand helemaal verwoest. De bijeenkomst van vandaag is afgelast. De organisatie heeft veel schade geleden. Het was de eerste keer dat de Zilveren Champignon in een andere opzet zou plaatsvinden.

Organisatie Zilveren Champignon opgeschrikt door uitslaande brand

De locatie, champignonkwekerij Hooijmans in Kerdriel, is zaterdagmiddag 9 oktober, door een uitslaande brand helemaal verwoest.

Oorzaak van de brand was een steekvlam die ontstond tijdens werkzaamheden op de kwekerij. De organisatie van de Zilveren Champignon besloot daarop de bijeenkomst voor chefs en pers af te lasten.

‘Het is triest wat er gebeurd is. Van de hele kwekerij is niet meer over’, vertelt Fenny Straat, woordvoerder namens de organisatie. ‘We hadden net alles ingericht en opgebouwd.’ Een bedrijfshal was omgebouwd tot ontvangstruimte met mobiele keukens, tafels en stoelen voor zo’n 50 gasten.

Op het programma stonden kookdemonstraties van onder meer sterkok Niven Kunz, Arjan Smit (De Pronckheer, Cothen), SVH Meesterkoks Hein Willemsen en Frans Gerrits. Uit Italië zou Karl Voggler worden ingevlogen.

Het was de eerste keer dat de Zilveren Champignon in een andere opzet zou plaats vinden. Ook zou bekend worden gemaakt hoe de kookcompetitie er in het vervolg uit zou zien. De organisatie heeft een nieuwe invulling voor de wedstrijd die 25 jaar bekend was als kookcompetitie voor topchefs (en topgastheren/vrouwen). Na de 25e editie vorig jaar trok initiator Peter Zandboer zich terug.

Of er een nieuwe datum komt voor de bijeenkomst, is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel