Savarin presenteert Edwin Loos als chef-kok

Savarin presenteert Edwin Loos als chef-kok

Edwin Loos is de nieuwe chef-kok van Savarin in Rijswijk. Loos was tot half januari chef-kok van restaurant Le Défi in Sprang Capelle, tot die tijd nummer 57 in restaurantgids Lekker.

‘Onze keuken moet een stapje omhoog. Loos was vrij, dus we waren en snel uit’, aldus Patrick van Zuiden van Savarin tijdens de perspresentatie van Loos.

Van Zuiden is onder de indruk van Loos, die sinds enkele weken actief is voor Savarin. ‘Een kok die ondernemer is geweest, heeft veel plussen. Hij kookt georganiseerd en is altijd positief. Hij kiest voor veel klassieke smaken met moderne invloeden’.

Loos, die bij Le Défi op hoog niveau kookte, kan volgens Van Zuiden van grote waarde worden voor Savarin. ‘We gaan niet blind voor een Michelinster. De gasten zijn het belangrijkste. Maar als de ster valt, zal ik ongelooflijk trots zijn’.

Loos moest half januari na vier jaar restaurant Le Défi sluiten. Dit vanwege het feit dat investeerders de stekker uit het luxe restaurant hadden getrokken.