nieuws

China importeert massaal dessertwijnen

Restaurant

De prijs van dessertwijn schiet omhoog door de sterke vraag uit China. De toenemende vraag is direct het gevolg van het opgeven van een importverbod op dessertwijnen door de Chinese regering. Vooral merkdessertwijnen zijn in trek in China.

China importeert massaal dessertwijnen

Volgens een woordvoerder van een grote importeur in HongKong, Bordeaux Index, gaat het vooral om dessertwijnen die direct worden geconsumeerd en om wijnen die als cadeau worden gegeven om jonge Chinese dames te imponeren.

Dessertwijnen die het volgens De Telegraaf goed doen zijn de wijnen van Chateau d’Yquem. Het gaat de Chinezen vooral om het bekende merk en minder het jaar waaruit de wijn komt. De Chinese regering heeft vorig jaar de import van zoeten wijnen met meer dan 250 mg sulfiet per liter vrijgegeven.

Reageer op dit artikel