nieuws

Margot Janse niet terug naar Nederland

Restaurant

Margot Janse,met haar Zuid-Afrikaanse restaurant Le Quartier Francais, op nummer 36 in de wereldranglijst, gaat haar sterren niet naar Nederland exporteren. De beste vrouwelijke chef-kok ter wereld heeft het in Zuid-Afrika veel te goed naar haar zin.

Margot Janse niet terug naar Nederland

De kans dat Margot Janse terugkomt naar Nederland is dan ook zeer gering. ‘Dat zit er niet in,’ zegt de geboren Bussumse in de Telegraaf. ‘Ik werk hier nu ruim 21 jaar, precies de helft van mijn leven. En aan dit land heb ik enorm veel te danken,’ De topkok weet niet of ze hetzelfde in Nederland zou hebben bereikt.

Naast haar restaurant Le Quartier Francais houdt Janse zich in Zuid-Afrika bezig met een bijzonder liefdadigheidsproject. Dagelijks krijgen meer dan 50 arme kinderen tussen de 2 en 6 jaar een gezonde maaltijd.

Al het geld dat Janse ophaalt, wordt alleen voor voedsel gebruikt. Haar keukenbrigade zet zich er belangeloos voor in.

Reageer op dit artikel