nieuws

Prijs van groente omhoog door droogte

Restaurant

De prijs van groente gaat vermoedelijk flink omhoog. Reden is de langdurige droogte als gevolg van het warme voorjaarsweer. De komende tien dagen worden bepalend of het weer de groenteprijs fors doet stijgen.

Prijs van groente omhoog door droogte

Naast groente worden ook graan en aardappelen duurder wanneer regenval uitblijft. De land- en tuinbouw kampen met grote droogte door het fraaie voorjaarsweer.

In België is de situatie nog minder dan in ons land. Bij onze zuiderburen zijn veel gewassen al verkleurd of kampen met groeiachterstand. De weersverwachting voor de komende dagen ziet er voor de groentetelers niet al te best uit. De komende dagen blijft het zonnig en droog. Tegen het weekend wordt het wisselvallig en frisser.

Reageer op dit artikel