nieuws

Twee Nederlandse resto’s dingen mee naar groenteprijs

Restaurant

Nog twee Nederlandse restaurants maken kans op de titel Beste Groente Restaurant van de Benelux. Restaurant Gasterij De Gulle Waard uit Winterswijk en Restaurant De Eetstee uit Amersfoort wisten zich te plaatsen voor de slotronde.

Twee Nederlandse resto’s dingen mee naar groenteprijs

Vier Nederlandse eetgelegenheden zijn afgelopen week afgevallen; Vork en Mes in Hoofddorp, Natuurlijk in Egmond aan Zee, Davanti in Valkenburg aan de Geul en Eten&Drinken in Andijk. Van de 23 kandidaten zijn er nu nog tien over, twee Nederlandse en acht Belgische. Uit Luxemburg wist geen enkel restaurant zich te plaatse.

De Nederlandse winnaar vorig jaar was De Culinaire Werkplaats van Marjolein Wintjes en Eric Meursing. De wedstrijd is een initiatief van GaultMillau en de Belgische groentekok Frank Fol.

Er is dit jaar ook een speciale prijs voor restaurants die lekkere groente weten te serveren voor kinderen. De organisatie vindt het een gemiste kans dat in restaurants telkens weer dezelfde ongezonde gerechten voor kinderen opduiken en wil daar graag verandering in brengen.

Reageer op dit artikel