Wapenfeit voor Erik van Loo en Mario Ridder bij Zadkine

Wapenfeit voor Erik van Loo en Mario Ridder bij Zadkine

Erik van Loo en Mario Ridder, die begin dit jaar toetraden tot de Raad van Advies van Zadkine Horeca, hebben hun eerste wapenfeit. Het Rotterdamse Zadkine begint mede op hun advies drie nieuwe, eenjarige topopleidingen.

Vanaf september kunnen toppers uit de culinaire wereld de opleiding Gastronoom-Sommelier volgen, Gespecialiseerd Kok of Patissier. Gastlessen van professionals uit het bedrijfsleven vormen een vast onderdeel van de opleiding. Ook wordt vakoverstijgend te werk gegaan, zo laat Zadkine weten in een persverklaring.

Studenten die een van de drie opleidingen hebben afgerond, kunnen daarna de nieuwe opleiding tot Leidinggevende volgen. Deze wordt vanaf schooljaar 2012-2013 gegeven.

De opleiding tot sommelier is volgens Parkheuvels chef-kok Erik van Loo hard nodig. ‘Gezamenlijk er voor zorgen dat de kwaliteit in de bediening op een hoger niveau komt in Nederland zie ik als een van de grotere uitdagingen.’