nieuws

De Lindehof wil uitbreiden voor tweede ster

Restaurant

Restaurant De Lindehof in het Brabantse Nuenen wil flink uitbreiden om zo de uitstraling van een tweesterrenwaardig bedrijf te krijgen. Dat laat eigenaar en chef-kok Soenil Bahadoer weten.

De Lindehof wil uitbreiden voor tweede ster

‘De Lindehof moet vooruit’, zegt Bahadoer. ‘Ik wil een tweede ster halen. Qua eten red ik het wel hier, maar qua uitstraling niet. Ik heb geen rustig binnenterras, geen aperitiefruimte.’

Om dat te realiseren, wil hij grootschalig verbouwen. ‘Ik hoef niet eens persé meer couverts. Maar ik wil meer ruimte, een mooie, grote keuken en meer opslagruimte. Maar ik zit in een monumentaal pand. Er kan niet veel verbouwd worden, je moet creatief zijn.’

Gemeente

Bahadoer spreekt zijn wens uit in het Eindhovens Dagblad, aan de vooravond van een omwonendenbijeenkomst waarin wordt gesproken over de ontwikkeling van het gebied rondom het Van Gogh Kerkje, tegenover het restaurant.

‘Ik was bij die avond, en veel omwonenden begrijpen niet welke waarde De Lindehof heeft voor Nuenen. Ze weten niet hoeveel internationale gasten ik hierheen trek. De gemeente weet dat wel. Die wil ons ook niet kwijt. Daarom vind ik dat ze ons best een beetje tegemoet mogen komen.’

De tekeningen heeft Bahadoer al, zegt hij. ‘Nu is de gemeente aan zet. Dat duurt lang. Ik zie mogelijkheden. Er ligt hier een veldje naast, daar zou ik graag wat mee doen. Maar ik vind het ook goed als de gemeente me een ander monumentaal pand aanbiedt. Het liefst zou ik deze zomer zeggen: ik ga een maand dicht om alles grondig aan te pakken.’

Reageer op dit artikel