nieuws

Fons van Groeningen gezicht Fryslân Culinair

Restaurant

Fons van Groeningen, oud-eigenaar van sterrestaurant Kaatje bij de Sluis in Blokzijl, is benoemd tot vice-voorzitter van Fryslân Culinair. Het is de bedoeling dat hij hét gezicht van de restaurantvereniging wordt.

Fons van Groeningen gezicht Fryslân Culinair

Van Groeningen (68) volgt over een jaar de huidige voorzitter Reitse Spanninga op. Die is blij met de komst van de gepensioneerde oud-Groninger, onder wiens leiding restaurant Kaatje bij de Sluis in Blokzijl tien jaar lang (1992 – 2002) met twee Michelinsterren was onderscheiden.

‘Van Groeningen is zeer vooraanstaand binnen de culinaire wereld. In hem hebben we een ambassadeur, raadgever en representant bij uitstek. Hij kan onze vereniging nog beter op de kaart zetten’, aldus voorzitter Spanninga over de aanstelling van Van Groeningen in de Leeuwarder Courant

Fryslân Culinair telt dertien restaurants, die het accent sterk op streekproducten leggen. De organisatie hoopt het aantal leden uit te breiden.

Vlag

Van Groeningen heeft de horeca nooit vaarwel gezegd. Hij is ook betrokken bij de Vlag, de Vereniging Les Amis Gastronomiques. Deze club bestaat uit zeven toprestaurateurs die hun sporen in het vak ruimschoots hebben verdiend. Het zijn naast Van Groeningen Joop Braakhekke, Constant Fonk, Paul Stevens, Kees Boudeling, Cees Helder en Pieter Smits. Een van de VLAG-leden van het eerste uur, Leo van Eeghem, overleed in het voorjaar van 2009.

Reageer op dit artikel