Illustrator maakt restaurantrecensie in vorm van tekening

Illustrator maakt restaurantrecensie in vorm van tekening

Culinair illustrator Janneke Hoeben is gestart met het maken van illustraties als restaurantrecensie. Hoeben publiceert wekelijks een zogeheten illucensie, waarbij ze de culinaire ervaringen op illustratieve wijze in beeld brengt.

Janneke Hoeben wil met de illucensie niet zozeer een waardeoordeel geven over het eten in het restaurant maar meer de sfeer en stijl van het eten en het restaurant in beeld brengen.

‘Zo heb ik restaurant De Kas in Amsterdam ervaren als een jong, fris en ondernemend restaurant met een heldere visie en echt, eerlijk eten. Met een sterke illustratiestijl, helder kleurgebruik en met de tekst als beeldtaal heb ik dit probleem weer te geven’, aldus Hoeben op Zestz.nl.

Hoeben wil wekelijks op haar site nieuwe illucensies publiceren. Ook de bezochte restaurants van de afgelopen tijd wil ze in beeld brengen. Met de recensies in de vorm van een tekening wil ze haar illustraties onder de aandacht brengen en een uitgebreide portfolio opbouwen.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.