nieuws

Illustrator maakt restaurantrecensie in vorm van tekening

Restaurant

Culinair illustrator Janneke Hoeben is gestart met het maken van illustraties als restaurantrecensie. Hoeben publiceert wekelijks een zogeheten illucensie, waarbij ze de culinaire ervaringen op illustratieve wijze in beeld brengt.

Illustrator maakt restaurantrecensie in vorm van tekening

Janneke Hoeben wil met de illucensie niet zozeer een waardeoordeel geven over het eten in het restaurant maar meer de sfeer en stijl van het eten en het restaurant in beeld brengen.

‘Zo heb ik restaurant De Kas in Amsterdam ervaren als een jong, fris en ondernemend restaurant met een heldere visie en echt, eerlijk eten. Met een sterke illustratiestijl, helder kleurgebruik en met de tekst als beeldtaal heb ik dit probleem weer te geven’, aldus Hoeben op Zestz.nl.

Hoeben wil wekelijks op haar site nieuwe illucensies publiceren. Ook de bezochte restaurants van de afgelopen tijd wil ze in beeld brengen. Met de recensies in de vorm van een tekening wil ze haar illustraties onder de aandacht brengen en een uitgebreide portfolio opbouwen.

Reageer op dit artikel