nieuws

Marco Poldervaart stopt met De Gastronoom

Restaurant

Wedstrijdkok Marco Poldervaart stopt met ingang van vandaag met restaurant De Gastronoom in Harlingen. De meesterkok is van mening dat de locatie te weinig mogelijkheden biedt. Marco Poldervaart en zijn echtgenoot Inez willen op een andere locatie opnieuw beginnen.

Marco Poldervaart stopt met De Gastronoom

De ouders van Meesterkok Poldervaart zijn in 1968 begonnen met De Gastronoom. ‘Het was dan ook een enorm moeilijke beslissing’, zo laat Poldervaart weten aan Missethoreca.nl.

Plannen dwarsbomen

‘We zijn al heel lang bezig met andere plannen voor een nieuw restaurant met hotel in de haven van Harlingen, maar de gemeenteraad heeft dit gedwarsboomd. Wij gaan onze ambities nu ergens anders waarmaken.’ Over de nieuwe plannen wil Poldervaart nog niets loslaten.

Het pand waar De Gastronoom is gevestigd wisselt van eigenaar en krijgt een andere bestemming. De verbouwing start op korte termijn.

De medewerkers van de Gastronoom zijn geïnformeerd en met hen zijn afspraken gemaakt over hun toekomst. Frish ’n Dish, het andere restaurant van Marco en Inez Poldervaart, blijft normaal geopend.

Reageer op dit artikel