nieuws

Fraans Marie hoogste nieuwe binnenkomer in Terras Top 100

Restaurant

Café-Restaurant Fraans Marie in Albergen komt op drie binnen in de Terras Top 100 en is daarmee de hoogste nieuwe binnenkomer. Het familiebedrijf van Aloys en Yvonne Nijhuis is een horecabedrijf met regionale allure en populair bij (fiets)toeristen. Het terras naast de deur draagt daar flink aan bij.

Fraans Marie hoogste nieuwe binnenkomer in Terras Top 100

Al dertig jaar in de zaak, maar nog steeds volop actief in de zaak en onvermoeibaar op zoek naar punten van verbeteringen. Wie met Aloys Nijhuis en zijn vrouw Yvonne in gesprek is, raakt als vanzelf geïnspireerd door het enthousiasme van dit paar. Voor zo’n groot bedrijf hebben ze weinig personeel in dienst. Het meeste doen ze zelf. Zeven dagen per week open, en zes daarvan zijn ze in het bedrijf te vinden. Toch is het onmogelijk om op drukke dagen alles zelf bij te houden. De medewerkers die dan aan het werk zijn weten echter van wanten. ‘We hebben een vaste kelner die alles in de gaten houdt. Zorgt dat mensen begroet worden. En snel geholpen. Verder houdt hij goed in de gaten houdt of gasten toe zijn aan een tweede bestelling. Dat is heel erg mijn manier van werken. Ik ben een echte perfectionist’ zegt Aloys Nijhuis.

De logistiek op het terras is prima voor elkaar. Vier jaar geleden werd een uitgiftepunt gebouwd speciaal voor drukke terrasmomenten. Van hieruit worden de bestellingen in een handomdraai bereid en klaargezet. Wat de jury verder overtuigde is de continue drang tot verbetering van dit bedrijf. Zo werden dit jaar alle stoelkussens vervangen en kwamen er nieuwe parasols. Verder werd een AED-apparaat geïnstalleerd voor gasten met onverwachte hartproblemen en is er een E-On oplaadpunt voor elektrische fietsen.

Bekijk hier de gehele lijst

Reageer op dit artikel