nieuws

Leveranciers stoppen in 2012 met leveren Sterwijnenthuis.nl

Restaurant

Enkele wijnleveranciers hebben de samenwerking met Sterwijnenthuis.nl opgezegd. De Alliance zegt blij te zijn. Sterwijnenthuis.nl laat weten dat de wijnleveranciers die opgezegd hebben hun contract tot maart 2012 gewoon uitdienen.

Leveranciers stoppen in 2012 met leveren Sterwijnenthuis.nl

Een storm in een glas wijn, noemt Gijs den Hollander van Sterwijnenthuis.nl de commotie rondom zijn internetinitiatief. Hij verwijst daarmee naar een artikel in De Telegraaf waarin wordt gemeld dat toeleveranciers Okhuysen, Résidence en Walraven & Sax hun samenwerking met Sterwijnenthuis.nl hebben opgezegd.

‘Het klopt dat Okhuysen en Résidence hebben opgezegd. Het contract loopt in maart 2012 af. Ik begrijp de commotie van de restaurants niet. Er is erg veel emotie, maar we hebben echt een heel goed pakket aangeboden aan de Alliance’, aldus Den Hollander.

Sterwijnenthuis.nl heeft volgens Den Hollander Alliance Gastronomique onder meer aangeboden om kelderrestanten via de site te verkopen, een nieuwe wijnkaart onder de aandacht van klanten van Sterwijnenthuis.nl te brengen, een sms’s alert wanneer er nog een restauranttafel vrij is en commissie over de verkochte wijnen te verrekenen.

Samenwerken

Den Hollander: ‘Wij willen dolgraag samenwerken met restaurants. Wij doen niets wat niet mag. Ze zeggen dat het hun wijnen zijn, maar het zijn wijnen van de chateaux. Niet van de restaurants. We bieden veel voordelen aan restaurants. Dus waarom niet samenwerken?’.

De Alliance laat weten blij te zijn met het opzeggen van de samenwerking van wijnleveranciers met Sterwijnenthuis.nl. Bestuurslid Martin van Bourgonje van de Alliance: ‘We vonden het niet fijn dat wijnleveranciers samenwerkten met deze club en hebben ze dat ook gezegd. Voorlopig gaan we geen rechtszaak aanspannen tegen Sterwijnenthuis.nl’.

Van Bourgonje verder: ‘Sterwijnenthuis.nl is onvoorspelbaar. Het is geen kleine partij, daar moeten we niet te makkelijk over denken. Ze hebben ons eerder verrast. Maar voorlopig zijn we blij met de genomen stappen van de wijnleveranciers om de samenwerking met Sterwijnenthuis.nl volgend jaar te staken’.

Reageer op dit artikel