nieuws

Natuurlijk Verantwoord van Deli XL

Restaurant

Onder de naam Natuurlijk Verantwoord brengt Deli XL een verantwoord assortiment op de markt. Volgens eigen zeggen brengt de foodservicegroothandel hiermee het grootste en breedste aanbod in de branche. Het assortiment telt 3000 artikelen, van verschillende fabrikanten.

Natuurlijk Verantwoord van Deli XL

‘Onze klanten in horeca, catering en zorg willen hun gasten lekker, gezonde en verantwoorde gerechten voorzetten. Voor alle ingrediënten kunnen zij bij ons terecht’, geeft Hans-Peter Kok van Deli XL aan in een persbericht over de introductie. ‘De producten in ons assortiment Natuurlijk Verantwoord zijn relatief gezonder of op een duurzamere wijze geproduceerd.’

Streng

‘We zijn daar streng op en producten worden alleen toegevoegd als zij getoetst zijn door een onafhankelijke partij zoals bijvoorbeeld Skal (biologisch), Ik Kies Bewust en Rainforest Alliance’, aldus de man met de treffende achternaam. ‘We breiden het assortiment continue uit en streven ernaar om in 2015 voor ieder product een verantwoord alternatief te bieden.”

Gidsfunctie

Deli XL zegt haar klanten actief te willen helpen bij het maken van een verantwoorde keuze en traint medewerkers om die taak te vervullen. ‘Er zijn veel onduidelijkheden over duurzaamheidsclaims. Met Natuurlijk Verantwoord zijn wij een gids in keurmerkland’, vertelt Suzanne Stienen van het bedrijf.

Zes categorieën

Het verantwoorde assortiment van Deli XL kent zes categorieën: Biologisch, Ethische Handel, Goede Vis, Dierenwelzijn, Gezonde Keuze en Milieubewust. Stienen: ‘Iedere categorie heeft zijn eigen criteria, waarover we transparant zijn en die we online publiceren.’

Webshop

De website is inmiddels online en ook staat de informatie in een brochure. Deli XL is van zins om nog een nieuwe webshop te openen. ‘Het systeem wordt zo ingericht dat de klanten door het vinkje van Natuurlijk Verantwoord bij een product in één oogopslag kunnen zien welk product goed is voor mens en milieu en waarom.’

Reageer op dit artikel