nieuws

Restaurant Neva ontving 350.000 gasten

Restaurant

Restaurant Neva, gevestigd in museum Hermitage in Amsterdam, heeft bij de eerste tentoonstelling ruim 350.000 gasten ontvangen. Vooral daags tussen 10.00 een 18.00 uur profiteerde het restaurant flink van de massale toeloop naar het museum.

Restaurant Neva ontving 350.000 gasten

F&b-manager Ron Schouwenbrug van Neva spreekt van een overweldigend succes. ‘De eerste tentoonstelling startte op 20 juni 2009 en duurde tweehonderd dagen. Gemiddeld kregen we 1.500 bezoekers overdag, zeven dagen in de week. Neem daar nog de nodige avondgasten bij en gemiddeld hebben we zo’n 1.750 gasten per dag ontvangen’.

De massale toestroom naar het museum én het restaurant zorgde voor een hectisch begin. Schouwenburg: ‘De eerste drie maanden was het wat zoeken. Maar toen we het team compleet hadden, viel alles op z’n plek’.

In februari sloot Neva een maand de deuren om zich voor te bereiden op een nieuwe tentoonstelling. Die is 6 maart gestart en loopt tot 18 september. ‘Het succes van Neva is overdag afhankelijk van het succes van de tentoonstelling. ’s Avonds moeten we het zelf doen. Binnenkort starten we een marketingcampagne om ’s avonds nog meer gasten te ontvangen’, aldus Schouwenburg.

Het restaurant moet binnenkort verder zonder maître Evert Groot. Die heeft zijn vertrek aangekondigd en gaat binnenkort aan de slag bij restaurant Vinkeles in hotel The Dylan in Amsterdam. Groot was met Neva in gesprek voor contractverlening maar koos voor een nieuw avontuur. Neva is een zoektocht gestart naar een opvolger.

Reageer op dit artikel