nieuws

Smaakpolitie op bezoek, wokrestaurant dicht?

Restaurant

In november 2010 kreeg restaurant Wok van Hasselt bezoek van de Vlaamse versie van De Smaakpolitie. Het zit er heel dik in dat de zware kritiek die de eigenaar toen kreeg op zijn zaak, ervoor gezorgd heeft dat het wokrestaurant nu dicht is.

Volgens Het Nieuwsblad kreeg het restaurant destijds een ‘verschroeiende recensie’ van voedselinspecteur Benny Bax.

Hygiëne-ramp

De keuken van het wokrestaurant bleek volgens de krant een ware ramp te zijn op het vlak van hygiëne. Bax in de krant: ‘Rauwe kip werd op een levensgevaarlijke manier bewaard en in de koelcellen was schimmel te vinden. Het was simpelweg niet proper en dat kon niet door de beugel.’

Agentschap Voedselveiligheid

Na de uitzending kreeg het restaurant het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid over de vloer. Uitbater Waiki Wang besloot zijn keuken daarna grondig onder handen te nemen. Hij kreeg ook een herkansing van De Smaakpolitie, waarbij hij wel een voldoende scoorde. Ook die tweede poging van Wang werd door VT4 uitgezonden.

Imagoschade

Toch was de imagoschade al veroorzaakt. Het restaurant begon zware verliezen te draaien omdat de klanten wegbleven, schrijft Het Nieuwsblad. Inmiddels is het restaurant gesloten. ‘We vragen altijd eerst toestemming om te filmen. Hij heeft ons overigens zelf aangeboden om een kijkje te nemen in zijn keuken’, stelt VT4.

Nederland

Volgens de krant heeft Wang aan Benny Bax verklaard dat hij zich voortaan wilde concentreren op zijn restaurants in Nederland. ‘Misschien dat hij daarom besloot om zijn restaurant in Hasselt te sluiten.’

Reageer op dit artikel