nieuws

Tv-kok kookt lievelingskostje Adolf Hitler

Restaurant

De Belgische tv-kok Jeroen Meus heeft voor flinke ophef gezorgd. In zijn programma ‘Plat Préféré’ zet Meus Adolf Hitler centraal en kookt het lievelingsgerecht van de massamoordenaar, forel met botersaus.

Diverse Belgische groeperingen hebben met afschuw gereageerd op het tv-programma. ‘Er leven nog altijd mensen die in de kampen hebben gezeten of een dierbare hebben verloren door toegoen van de nazi’s. Wat Canvas (de Belgische uitzendorganisatie, red.) doet, is grot en smakeloos’, liet François De Coster van de vereniging vna Belgische politieke gevangenen weten in Het Nieuwsblad.

De bewuste uitzending van Plat Préféré staat gepland voor 28 oktober. Naast Adolf Hitler zette Meus eerder ondermeer Jacques Brel en Salvador Dali centraal.

Reageer op dit artikel