nieuws

Door brand verwoest De Punter heropent

Restaurant

De Punter in Giethoorn heropent als restaurant en eventcenter. Het bedrijf brandde op 5 september 2009 volledig af en wordt exact twee jaar later weer toegankelijk voor gasten.

Door brand verwoest De Punter heropent

Een grote uitslaande brand, veroorzaakt door kortsluiting, verwoestte het grotendeels houten horecabedrijf van Martin en Christian van Staveren twee jaar geleden. Er is ongeveer 550.000 euro geïnvesteerd in een volledig nieuw bedrijf. ‘Authentiek van buiten, niet meer van hout, en modern van binnen. Onder andere een bar met ledverlichting’, vertelt Martin van Staveren.

‘We richten ons nu meer op groepen, partijen en feesten. Er is een zaal toegevoegd met een capaciteit van 350 personen of 200 zitplaatsen. We zitten in het middensegment en zoeken ook naar samenwerking met evenementenbureaus.’

De ondernemers hebben geen moment getwijfeld het bedrijf opnieuw op te bouwen. ‘Voor de brand hadden we een plus van 40 procent ten opzichte van 2008. Natuurlijk gaan we last hebben van de crisis en moeten we ons weer opnieuw presenteren aan de markt.’

De afgelopen maand werd proefgedraaid. ‘De slechte zomer werkte niet echt mee, maar gelukkig hebben we de eerste boekingen inmiddels binnen.’ De officiële opening wordt verricht door burgemeester Van der Tas.

Reageer op dit artikel