nieuws

Duitsers spenderen 3 miljard in Nederland

Restaurant

Duitse toeristen uit Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen hebben in een jaar ongeveer 3 miljard euro besteed in Nederland. Samen waren ze goed voor 37 miljoen dagtochten, zo blijkt uit onderzoek van het NBTC.

Duitsers spenderen 3 miljard in Nederland

De brancheorganisatie onderzocht in ‘Monitor Inkomend Dagbezoek’ het dagtoerisme van Duitsers tussen 18 en 65 jaar. In één jaar ontving Nederland 36,9 miljoen Oosterburen uit beide bovengenoemde regio’s. Zij besteedden gemiddeld 85 euro per persoon.

De populairste provincie is Limburg (29% van alle dagtochten), gevolgd door Gelderland (12%) en Noord-Holland, Groningen en Overijssel (allemaal 9%). Drie van de vijf uitjes worden met de partner ondernomen en in ruim een kwart van de gevallen gaan de kinderen mee.

Winkelen is de favoriete bezigheid, maar liefst 59 procent van de Duitse bezoeken heeft die bestemming. De stad zelf wordt in 43 procent van de gevallen bezocht. Op plek drie volgt restaurantbezoek.

Het onderzoek is mede uitgevoerd in opdracht van de provincies Drenthe, Overijssel en Gelderland.

Reageer op dit artikel