nieuws

Tijdelijke stadscamping op Zuidas Amsterdam

Restaurant

Amsterdam krijgt een overdekte stadscamping. Op de Zuidas komt een tijdelijk gebouw met vijf etages, met daarin onder andere een restaurant, een nachtclub en diverse culturele activiteiten. Het project krijgt de naam Oase.

Tijdelijke stadscamping op Zuidas Amsterdam

Dat meldt het Parool. Het concept is gekozen als winnaar van een prijsvraag. Daarin werd gevraagd naar de beste tijdelijke invulling van een terrein naast kantoorgebouw The Rock. Omdat de Zuidas ´s avonds en in het weekeinde zo goed als uitgestorven is, was een belangrijke voorwaarde dat de voorziening het zakencentrum levendiger en aantrekkelijker zou maken.

De initiatiefnemer van het plan, Erik Hehenkamp van Ontwerpers A´dam, zegt in het Parool te mikken op nieuw publiek, zoals jongeren, studenten en buitenlandse toeristen. Over de verdere uitwerking en exploitanten worden nog gesprekken gevoerd.

Reageer op dit artikel