nieuws

75-jarige tv-kok Ria van Eijndhoven geëerd

Restaurant

Neerlands eerste televisiekok Ria van Eijndhoven is op 14 september geëerd tijdens een surpriseparty bij En Pluche in Amsterdam. Het Netwerk in Gastronomie en Gastvrijheid organiseerde de bijeenkomst.

75-jarige tv-kok Ria van Eijndhoven geëerd

Met een erehaag van topkoks en voormalige collega’s die bij ‘De Kokkerie’ in Delft hebben gewerkt, werd Van Eijndhoven verwelkomd. Op 19 september bereikt ze de leeftijd van 75. Onder de gasten waren koks als André van Doorn, Raymond Yorna, Theus de Kok, Wulf Engel, Yuri Verbeek, John van Bokhoven en Ton Fagel. Joop Braakhekke trad op als gastheer voor het gezelschap.

‘Misschien is zij de Julia Child van Nederland, maar Ria van Eijndhoven is in ieder geval de eerste televisiekok in ons land. Veel (internationale) topkoks hebben in haar ‘Kokkerie’ gekookt’, zo laat het Netwerk in Gastronomie en Gastvrijheid, via een persbericht weten. Van Eijndhoven is een van de oprichtsters van het netwerk en draagster van de erespeld. Haar vriendinnen uit dit netwerk verrasten haar met dit feest.

Na een aantal jaren voor de radio het programma ‘Kokkerellen’ te hebben gedaan, werd Van Eijndhoven volgens haar collega’s van het Gastronomisch Netwerk de eerste Nederlandse tv-kok. Jarenlang was zij het gezicht van tv-kookprogramma’s als ServiceSalon, Deksels en Kooktv. Als een van de eersten verzorgde zij kookdemo’s vanuit haar kookstudio De Kokkerie in Delft, welke nu in handen is van Yuri Verbeek.

Van Eijndhoven publiceerde verschillende kookboeken tijdens haar loopbaan.

Reageer op dit artikel