nieuws

Inval bij eigenaar Beste Wokrestaurant

Restaurant

De Fiod heeft donderdag invallen gedaan bij de hoofdvestiging van de Ni Hao Groep in het Drentse Tynaarlo en in twee restaurants van de groep in Groningen. Eén van de restaurants van deze groep – het Stadspaviljoen – is eerder dit jaar door Misset Horeca uitgeroepen tot Beste Wokrestaurant van Nederland.

Inval bij eigenaar Beste Wokrestaurant

De Fiod verdenkt het bedrijf van fraude met de omzet- en venootschapsbelasting en het witwassen van geld, aldus een woordvoerster donderdag.

Chinese top 100

In maart van dit jaar eindigde Ni Hao Stadspaviljoen in Groningen op nummer 18 in de Chinese top 100 van Misset Horeca. Het restaurant werd bovendien uitgeroepen tot Beste Wokrestaurant van Nederland. In 2010 eindigde het op de tweede plaats in deze categorie.

Bij de doorzoekingen heeft de Fiod een deel van de administratie in beslag genomen. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De Ni Hao Groep exploiteert Chinese restaurants, is een handelsorganisatie en doet aan hotel- en horecainrichting.

Reageer op dit artikel