nieuws

Joop Braakhekke in bestuur Bocuse d’Or

Restaurant

Toprestaurateur Joop Braakhekke is toegetreden tot het bestuur van de Stichting Bocuse d’Or Nederland, net als wedstrijdkoks Marco Poldervaart en Leendert Klaassens.

Joop Braakhekke in bestuur Bocuse d’Or

Maar liefst vijf nieuwe gezichten kent het bestuur van de Stichting Bocuse d’Or Nederland die verantwoordelijk is voor de Nederlandse deelname aan deze kookcompetitie. Joop Braakhekke (Le Garage, Amsterdam) heeft zich als bestuurslid verbonden aan de Stichting.

Daarnaast is wedstrijdkok Marco Poldervaart aangetreden, net als Leendert Klaassens (docent Stenden University, Leeuwarden. Beide waren lid van het kookteam dat in januari 2011 namens Nederland mee deed aan de Bocuse d’Or in Lyon.

Marc van Gullick, directeur van Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag, is de vierde nieuwe naam en daarnaast is Marianne Remie van Cooking the Books in Almere aangetreden. SVH Meesterkok Hein Willemsen, Peter Zandboer (Huys van Voskens, Tilburg) en Joep Veldkamp zijn afgetreden.

Voorzitter van de Stichting blijft sterkok André van Doorn (Kasteel Heemstede, Houten). Daarnaast is Fenny Straat van Stratcom in Zeist bestuurslid.

Voor 11 oktober 2011 staat de nationale finale om de Bocuse d’Or Nederland gepland in Vianen. De winnaar mag in het voorjaar van 2012 naar Brussel, naar de Europese voorronde van de kookwedstrijd.

Reageer op dit artikel