nieuws

Koken met varkensvlees bij Nederlandse finale Bocuse d’Or 2011

Restaurant

De Nederlandse finale van de wedstrijd om de Bocuse d’Or vindt plaats op 11 oktober 2011 in Miele Culinary Institute in Vianen. De deelnemers moeten aan de slag met onder meer varkensvlees en tongschar.

Koken met varkensvlees bij Nederlandse finale Bocuse d’Or 2011

De inschrijving voor teams die mee willen dingen naar de titel Bocuse d’Or Nederland 2011, is geopend. De Nederlandse finale van deze prestigieuze kookwedstrijd die genoemd is naar de Franse topkok Paul Bocuse, vindt plaats op 11 oktober 2011 in het Miele Culinary Institute in Vianen.

De deelnemende teams, bestaande uit een kok en een commis, moeten in zes uur tijd een vleesgerecht bereiden op zes borden van varkensribstuk,- nek en –wang. Voor het visgerecht vormen tongschar van 700 gram, scheermessen en oesters de verplichte ingrediënten.

Marco Poldervaart

André van Doorn, voorzitter van wedstrijdorganisator Bocuse d’Or Nederland, wil voor Nederlandse finale de beste kandidaat vinden. ‘We willen bij de wereldfinale in Lyon in januari 2013 hoger op de ranglijst komen. We hebben in Nederland heel veel talent en jonge koks met een uitstekende opleiding. Wij zoeken echt iemand die er samen met ons echt voor wil gaan.’ Bij de laatste editie van januari 2011 eindigden de Nederlandse deelnemer Marco Poldervaart aan zijn commis Jan Smink op de elfde plaats.

De winnaar van de nationale finale in Vianen, mag Nederland in maart 2012 vertegenwoordigen bij de Europese finale in Brussel. Daar moeten teams bij de eerste 12 eindigen om door te kunnen stoten naar de finale in Lyon.

Meer informatie over de competitie en om aan te melden staat op www.bocusedornederland.nl

Het is de derde achtereenvolgende keer dat Nederland weer een nationale voorronde voor de Bocuse d’Or houdt. Dit jaar ging Marco Poldervaart en commis Jan Smink namens Nederland naar de wedstrijd in Lyon en in 2009 vormden Wim Klerks en Ronald Bellaart het nationale team.

Reageer op dit artikel