nieuws

Van Wolde: ‘Beachclub nieuw evenement

Restaurant

Maastricht heeft er een nieuw evenement bij als het aan tweesterrenkok Hans van Wolde en de Belg Johan Tisson ligt. Beiden willen ook volgend jaar hun Beluga Beach Club plaatsen aan de Maas.

Van Wolde: ‘Beachclub nieuw evenement

‘Een aantal nieuwe partijen gaat ons daarbij helpen’, vertelt Van Wolde, die tevreden terugkijkt op de zes weken dat de strandtent geopend was. ‘We hebben min of meer break-even gedraaid, terwijl we maar negen dagen zon hadden. We zijn absoluut niet van plan om er na één jaar mee te stoppen.’

Aandachtspunt zijn de kosten. ‘Die lagen dit jaar veel te hoog’, aldus Van Wolde. ‘Deels omdat we die verkeerd hebben ingeschat en deels door investeringen die we moesten doen omdat het de eerste keer was.’

Sommige kosten vallen ook weg. ‘De gemeente gaat zorgen voor een vast stroomnet, zodat we niet opnieuw 40.000 euro hoeven uit te geven aan aggregaten. En ook de uitgaven voor de beveiliging kunnen omlaag.’

Volgens Van Wolde staat het evenement nu voor 60 à 70 procent. ‘Het culinaire niveau gaat in 2012 omhoog en we willen een maand eerder openen.’ Beluga Beach Club ontving in zes weken bijna 10.000 gasten. Van Wolde: ‘We zijn 34 keer in de media verschenen en de website haalde 45.000 hits.’

Reageer op dit artikel