nieuws

Wilhelminapark teruggeven aan Utrechters

Restaurant

De nieuwe eigenaren van Wilhelminapark in Utrecht willen het restaurant teruggeven aan de Utrechters. Vincent van Vulpen en Arthur de Neree hebben het pand en de exploitatie overgenomen van Jon Sistermans en heropenen 30 september.

Wilhelminapark teruggeven aan Utrechters

‘Wij hebben absoluut geen Michelinsterambities’, begint Vincent van Vulpen over de plannen van de nieuwe eigenaren van Wilhelminapark. Sistermans deed jaren vergeefse pogingen dit te realiseren. ‘We zetten absoluut in op kwaliteit, maar wel betaalbaar en toegankelijk, voor een doelgroep van 25 jaar en ouder en niet duurder dan de betere restaurants van Utrecht.’

Van Vulpen: ‘We blijven interessant voor de zakelijke gast, maar gaan het breder trekken. Van dinsdag tot en met zondag open van 11.00 tot 01.00 uur. Voor koffie met gebak maar ook voor een vijfgangendiner, en alles daar tussen.’

Barfunctie

Op dit moment vindt een verbouwing plaats. ‘Bouwkundig gebeurt er niet veel en ook de keuken blijft intact. Het interieur wordt aangepast en de capaciteit wordt vergroot’, aldus Van Vulpen. ‘Tachtig zitplaatsen in het restaurant, twintig aan de bar en een chef’s table.’

Die bar is nieuw. ‘Daar serveren we cocktails, koffie en bistrogerechten. Restaurant en bar worden op een natuurlijke manier van elkaar gescheiden, maar bevinden zich wel in één ruimte.’

Schulden

Waarom de overname? Van Vulpen: ‘Het is het mooiste pand van Utrecht, gelegen in het mooiste park van de stad, in een mooie wijk en dichtbij het centrum, maar toch ook in een oase van rust. Bovendien kennen we de markt hier heel goed, eveneens omdat we meerdere zaken hebben in Utrecht.’

De nieuwe eigenaar wil niets zeggen over de verkoopprijs en de hoogte van de investeringen. Over de geruchten over overgenomen schulden, zegt hij: ‘We hebben oplossingen gevonden met crediteuren, deels ook onze crediteuren.’

Van Vulpen en De Neree zijn met Sistermans in overleg over Sistermansavonden. Die zouden één keer per maand moeten plaatsvinden in Wilhelminapark. De bedoeling is dat Sistermans dan plaatsneemt achter het fornuis.

Reageer op dit artikel