22 maart 1946 – Caspar Henricus Augustinus Spijkers wordt geboren in Tilburg
De eerste vermelding van de jonge Cas Spijkers is als sous-chef bij De Korenbeurs in Tilburg, onder Martin Willemsen.
1977 – Wint de Gouden Koksmuts
1979 – Begint in De Swaen in Oisterwijk als chef-kok.
1982 – De eerste Michelin-ster valt
1984 – Michelin bekroont De Swaen met twee sterren. In deze jaren geldt De Swaen als het absolute culinaire walhalla van ons land. Veel dan nog jonge chefs die nu de top van Nederland vormen, werken in Oisterwijk onder Spijkers. Onder hen Sergio Herman, Jonnie Boer, Margo Reuten, Nico Boreas, Edwin Kats, André van Doorn en Johan van Groeninge.
1985 – Behaalt de titel SVH Meesterkok
1986 – Eerste boek verschijnt: Cas Spijkers en zijn Swaen
1991 – Michelin neemt de tweede ster af
1997 – Tweede boek: Mijn Keuken, datzelfde jaar gevolgd door de serie Bijzondere gerechten. In de jaren die volgen schrijft hij in totaal elf kookboeken.
1999 – Michelin pakt de laatste ster af
1999 – Cas introduceert een lijn kant-en-klaar sauzen voor consumenten onder de naam Cuisine Cas Spijkers
In de jaren ’90 werd Cas bij het grote publiek bekend als kok met toque in het RTL programma Koken met Sterren. Drie jaar lang kookte hij met bekende Nederlanders en was daarmee de eerste echte televisiekok van ons land.
2000 – Ontvangt de jaarprijs van Koninklijk Horeca Nederland
2001 – Cas trekt zich terug uit De Swaen. Hij wordt opgevolgd door Nico Boreas, die vanaf 2000 chef-kok is.
2001 – Ontwikkelt voor fabrikant Van Kempen & Begeer een messenserie met o.a. een speciaal kreeftenmes
2004 – Wordt opgevold door Robert Kranenborg als Gildenmeester van het Gilde van Meesterkoks. Cas blijft als grootmeester, een eretitel, verbonden aan het gilde. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van niet alleen het gilde, maar ook restaurantverenigingen als EuroToques en de Alliance Gastronomique.
2005 – Zijn laatste boek, En Cas, verschijnt. Later wordt een documentaire met dezelfde titel gemaakt.
2006 – In de Telegraaf staat dat Cas weer een eigen zaak gaat beginnen. Het blijkt een publiciteitsstunt van Princess, het consumentenmerk waar Cas jaren het gezicht van blijft. Hij kookt een maand lang in gelegenheidsrestaurant Chez Cas.
2007 – Start de Cas Spijkers Academie, waar hij zelf ook lesgeeft.
2007 - Ontwikkelt een biokroket met krokettenmaker Piet Laan van Excellent Food.
2008 – Wordt in Lekker 2008 door collega’s uitgeroepen tot meest inspirerende chef van de voorgaande 30 jaar. Zelf heeft hij niets met de gids, sinds ze hem in 1999 uit de top 10 en een jaar later uit de top-100 laten zakken.
6 juli 2011 – Wordt geridderd in de Orde van Oranje Nassau
25 oktober 2011 – Wordt benoemd tot erelid van EuroToques Nederland
29 oktober 2011 Cas Spijkers overlijdt op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van slokdarmkanker
Op MissetHoreca.nl is gelegenheid een