nieuws

Izkaya Rotterdam heeft beste gastvrijheidsformule

Restaurant

Restaurant Izkaya in Rotterdam heeft op 9 januari de onderscheiding voor de beste gastvrijheidsformule gewonnen. Winnaar Jordi Kuijt neemt een geldprijs van 500 euro mee naar huis voor zijn team. De prijs werd voor de allereerste keer uitgereikt en is een initiatief van het Gastvrijheidsgilde.

Izkaya Rotterdam heeft beste gastvrijheidsformule

Volgens juryvoorzitter Ton Ververs (Bibelot, Waddinxveen) was vooral het vernieuwende element van de formule doorslaggevend voor de jury om Izkaya Rotterdam de hoofdprijs te geven. In dit Aziatisch eetconcept kiezen gasten zelf via een zogeheten touchtable hun maaltijd.

Irritatie factor

Jordi Kuijt: ‘Maar we hebben natuurlijk ook gastheren en gastvrouwen. We nemen alleen een grote irratiefactor – wachten – weg. Onze gasten hoeven niet te wachten op iemand die daadwerkelijk naar hun tafel komt. Daarnaast zien ze de gerechten die ze bestellen. Alle foto’s daarvan hebben we zelf gemaakt. Ze lezen dus niet alleen de menukaart, maar kunnen ook bekijken wat ze gaan eten.’

Reviews

Wel had de jury nog een advies: ga werken aan een beoordelingssysteem voor de gast. Zodat de gasten direct na het diner een online review kunnen plaatsen.

Jordi Kuijt, mede-eigenaar van Izkaya, nam deel aan de wedstrijd en stond tevreden op het erepodium . ‘Gaaf. We zijn ontzettend trots. Het is een waardering waar we voor staan: een full service concept.’

Sietse van Zanten van Landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort eindigde op de tweede plaats van de competitie. Adri van Ooijen van Landgoed De Korenmolen in Maasbommel ontving de derde prijs.

Reageer op dit artikel