nieuws

Sprayfles met zilt zeewater in De Kromme Watergang

Restaurant

Sterrestaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat doet zout in de ban. In plaats van zout zet het Zeeuwse restaurant een sprayfles met gezuiverd zeewater uit de Oosterschelde op tafel. Gasten kunnen zelf hun gerechten extra zilt maken.

Sprayfles met zilt zeewater in De Kromme Watergang

‘In plaats van zout hebben we nu zilt, iets wat ontzettend goed bij onze keuken past’, zegt eigenaresse Blanche Vinke van De Kromme Watergang.

Op de tafels van het restaurant staat sinds kort een tafelspray in het formaat van een parfumfles met daarin zeewater uit de Oosterschelde. ‘Uiteraard is het water gezuiverd. Bij sommige gerechten sprayen wij er een beetje overheen, maar de gasten kunnen met de spray ook extra zilte toetsen aan het gerecht toebrengen’, aldus Vinke.

Na afloop van het diner krijgen de gasten een mini-exemplaar van het sprayflesje met zeewater mee naar huis als aandenken of om te gebruiken. Vinke laat weten leuke reacties van gasten te krijgen op de sprayflesinnovatie van De Kromme Watergang.

De ‘zilte keuken’ van De Kromme Watergang is recent vastgelegd in een boek over het restaurant. In het boek Zilte Klei laat chef-kok Edwin Vinke de lezers kennismaken met wat hij in zijn directe omgeving ziet, proeft, ruikt en voelt.

Het 416 pagina tellende boek werd zondag 31 juli gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd in ontvangst genomen door de Commissaris van de Koningin van Zeeland, Karla Peijs.

Reageer op dit artikel