nieuws

Sterkok Syrco Bakker komt met kookboek

Restaurant

Sterkok Syrco Bakker van restaurant Pure C in Cadzand Bad, komt in augustus met zijn eerste boek: Pure C Kookboek. Via een weblog is de totstandkoming van deze uitgave te volgen.

Sterkok Syrco Bakker komt met kookboek

Naast 50 foto’s en recepten van gerechten zal het kookboek van Pure C-kok Syrco Bakker een cd bevatten met een Pure C-mix om in de sfeer te komen van het Zeeuwse restaurant. ‘We willen mensen Pure C laten beleven. Het boek heeft veel sfeerbeelden van de omgeving, van het restaurant en foto’s van gerechten van de afgelopen twee jaar’, vertelt Bakker. Het boek is bedoeld voor de betere hobbykoks en collega’s uit het vak.

Sinds vorig jaar zomer is de Zeeuwse chef, die in november een Michelin-ster kreeg, bezig met het kookboek. Via een weblog is de ‘making of’ te volgen. Regelmatig zal er een update te lezen zijn, laat Bakker weten.

Tony le Duc

Culinair topfotograaf Tony le Duc maakt de foto’s voor het Pure C Kookboek. Hij deed dat ook voor bijna alle boeken van driesterrenkok Sergio Herman (Oud Sluis en Pure C). Bakker: ‘In het verleden heb ik ook al met Tony Le Duc gewerkt. Hij is een super fotograaf. We voelen en vullen elkaar aan.’

Wie de teksten gaat schrijven voor het boek, is nog niet bekend. Uitgeverij Minestrone brengt het Pure C Kookboek uit. De exacte prijs moet nog worden vastgesteld. ‘Het zal rond de 30 euro zijn’, belooft Bakker.

Reageer op dit artikel