nieuws

Zeewater in flessen om mee te koken

Restaurant

Het Nederlandse bedrijf Le Petit Pêcheur uit Yerseke gaat zeewater bottelen en verkopen. ‘Het zeewater uit de Oosterschelde is ideaal om mee te koken’, aldus de directeur. Tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang in het Zeeuwse Hoofdplaat gebruikt het water al.

Zeewater in flessen om mee te koken

Onder de naam Aqua Divina zal het gebottelde zeewater eerst aan de horeca worden geleverd, maar er zijn plannen om het water ook in supermarkten te gaan verkopen. Het water is niet geschikt om te drinken, zo laat Le Petit Pecheur-directeur Cor Poppe weten.

Volgens de directeur is het koken met zeewater in de gastronomische keuken al langer in zwang en wordt het zilte water onder meer gebruikt voor het weer vers maken van schelpdieren.

Maar de mogelijkheden voor de gewone thuiskeuken zijn ook legio, weet Poppe. ‘Denk maar aan aardappelen koken. Nu doe je er water en zout bij. Met dit product heb je dat ineen.’

Veilig water

Op de vraag waarom iemand niet zelf naar de Oosterschelde kan gaan om een fles water te tappen in plaats van geld te betalen voor Aqua Divina, is Poppe duidelijk. ‘Dit is een voedselveilig product. Het water wordt gezuiverd van algen en zwevende deeltjes. Het is net zoiets als wanneer mensen zelf mosselen gaan rapen. Van de mosselen in de supermarkt weet je zeker dat je er geen nare gevolgen van hebt.’

Maandag 9 januari start de productie en eind januari gaan dan de eerste flessen gefilterd en gebotteld zeewater naar de restaurants. Meerdere Nederlandse en Belgische restaurants hebben al hun interesse getoond.

Reageer op dit artikel