nieuws

Failliete winnaar daagt makers Mijn Restaurant

Restaurant

De winnares van het Belgische ‘Mijn Restaurant’ in 2009 dagvaardt productiehuis Kanakna en mediabedrijf VMMa. Volgens Gaëlle Six zijn beide partijen verantwoordelijk voor het faillissement van haar restaurant Dell’Anno in Kortrijk.

Failliete winnaar daagt makers Mijn Restaurant

Dat meldt het Belgische De Standaard op basis van een publicatie in Humo. Gaëlla Six en Claudio Dell’Anno wonnen in 2009 Mijn Restaurant, de Belgische variant op Mijn Tent is Top. Een jaar later sloten de deuren vanwege een faillissement.

De (voormalige) eigenaar stelt dat de financiële ondergang onder meer de schuld is van het productiehuis en de televisiezender. In het contract hadden de eigenaren beloofd niets te ondernemen buiten de aannemers en architecten van Kanakna en VTM om’, aldus de advocaat van Six. ‘Die moesten de verbouwingswerkzaamheden uitvoeren. Dat hebben ze ook gedaan, maar dat was louter camouflage van de problemen.’

Om het pand op orde te brengen, moesten Six en Dell’Anno hun restaurant een tijd sluiten en dat is ze volgens de advocaat noodlottig geworden. Het faillissement had dan ook niets te maken met lichtzinnig beheer door mijn cliënte, aldus de raadsman. Toen het pand dicht moest, draaide de zaak nog op volle toeren.

Volgens hem hadden Kanakna en VTM het winnende koppel een eigen, operationeel restaurant beloofd, waarmee ze geld konden verdienen. Dit restaurant was naar zijn mening echter niet operationeel. Administratief, bouwtechnisch en materieel deugde het niet.

Dell’Anno in Kortrijk sloot de deuren in mei 2010 vanwege een faillissement. Een jaar eerder hadden de eigenaren Gaëlla Six en Claudio Dell’Anno de tv-serie Mijn Restaurant gewonnen.

Reageer op dit artikel