nieuws

Franse wijnbeurs draait om duurzaam en China

Restaurant

De tiende editie van de Franse wijnbeurs Vinisud, die 20 februari in Montpellier begint, staat in het teken van de Aziatische markten én duurzame wijn.

Franse wijnbeurs draait om duurzaam en China

Tientallen wijnkopers uit China, Zuid-Korea en Japan hebben zich gemeld voor de proeverij van wijnen uit het Middellandse Zeegebied.

Voor volgend jaar staat er zelfs een editie van de beurs gepland in Shanghai. Met name de Chinezen zijn gek op de Franse wijnen; de import ervan groeide van 2009 tot 2010 met bijna 80 procent.

Duurzaam

Behalve op Azië richten de wijnproducenten hun blik ook op ‘duurzaam’ om hun product aan de man te brengen. Uit onderzoek dat tijdens Vinisud wordt gepresenteerd, blijkt dat consumenten best bereid zijn wat meer te betalen voor duurzaam geproduceerde wijn. En dat wijndrinkers klaar zijn voor andere verpakkingen dan de gebruikelijke fles, als dat beter is voor het milieu.

Wijnproductie

Op Vinisud staan 1700 exposanten, onder wie ruim 1400 wijnmakers. Er worden meer dan 33.000 bezoekers verwacht van wie ongeveer een derde uit het buitenland komt. De wijnen uit de Languedoc, Roussillon, Provence, Corsica, het zuidwesten en de Rhônevallei zijn goed voor meer dan de helft (52,3 procent) van de wereldwijde wijnproductie.

Reageer op dit artikel