nieuws

Gastvrijheidsprijs voor Almar Wessels

Restaurant

Almar Wessels van restaurant De Oude Raadskelder in Oldenzaal is winnaar geworden van de Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs. Dat is bekendgemaakt op de avond van de openingsdag van de vakbeurzen EFFF/BBB in Maastricht.

Gastvrijheidsprijs voor Almar Wessels

Almar Wessels volgt Larissa Vendrig van De Burgemeester in Linschoten op. Verder staat op de erelijst onder andere Cindy Borger van De Lindehof in Giethoorn (winnares in 2004) en Paul Hoeré, in 2001 werkzaam voor De Stenen Tafel in Borculo.

Winnaar Wessels, werkzaam als gastheer bij De Oude Raadskelder in het centrum van Oldenzaal, kreeg een bronzen gastvrijheidsbeeld. Daarnaast krijgt hij een stage aangeboden op het Château de Bagnolet van de familie Hennessy in het Franse Cognac.

Met de winst van Wessels is het voor de tweede maal achtereen dat een deelnemer van de opleiding Gastronoom Sommelier van de Academie voor Gastronomie wint. Ook Larissa Vendrig volgde deze opleiding.

De Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste gastvrouw of gastheer van de zeven prominente culinaire samenwerkingsverbanden, verenigd in de ‘Gastronomische G7’. Dit zijn: Alliance, Les Patrons Cuisiniers, JRE, Relais Restaurants, Châteaux et Résidences Gastronomiques, FER en SIR.

Reageer op dit artikel