nieuws

DiningCity start Restaurant Week voor kinderen

Restaurant

Er komt een Restaurant Week voor kinderen. Van 28 april tot en met 6 mei houdt DiningCity de eerste Restaurant Week Kids. In 250 geselecteerde eetgelegenheden kunnen kinderen voor 15 euro een verrassingsmenu eten, een gedeelte van de opbrengst gaat naar de CliniClowns.

DiningCity start Restaurant Week voor kinderen

De Restaurant Week Kids is geïnspireerd op het succes van de tv-programma’s Junior MasterChef (koken) en The Voice Kids (zingen). ‘En het feit dat de Restaurant Week inmiddels een blijvertje is’, aldus directeur Jeroen van den Brink van organisator DiningCity.

Van den Brink spreekt zelfs van een wereldprimeur. ‘We hebben overal gezocht, maar nog nergens een dergelijk initiatief kunnen vinden. Als het in Nederland een succes wordt, willen we het wereldwijd uitrollen.’

Voor 15 euro krijgen kinderen (tot 14 jaar) een verrassingsmenu, waarbij de nadruk ligt op gezond en lekker eten. ‘Voor ouders een mooie gelegenheid om op niveau uit eten te gaan met hun kinderen’, aldus Van den Brink. Volwassenen betalen 30 euro voor een verrassingsmenu van drie gangen.

De 250 restaurants die door de gasten de afgelopen edities het best zijn beoordeeld, krijgen de gelegenheid om mee te doen. Van den Brink: ‘Gasten kunnen terecht van 17.00 tot 20.00 uur, de early shift. Restaurateurs kunnen daarna dus nog een ‘gewone’ reservering maken. En het is tijdens de voorjaarsvakantie, traditioneel een minder drukke periode.’

Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de CliniClowns. ‘Per couvert 1,50 euro, inclusief een staffel’, aldus Van den Brink. ‘Dus hoe meer reserveringen, des te hoger de opbrengst voor het goede doel.’

Reageer op dit artikel